Teröre Karşı Bir Toplumsal Mutabakata İhtiyacımız Var

Teröre karşı bir toplumsal mutabakata ihtiyacımız var

"İçinde bulunduğumuz terörsüz ve çatışmasız, sosyal-ekonomik-siyasi hayatını yeniden dizayn etmeye çalışan bir Türkiye'yi geleceğe taşımak noktasında, siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, ortak bir mutabakata varmamız lazım."

Her cumartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan ve gündemdeki başlıkları analiz eden Haftanın Yorumu programında bu hafta Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel; 'Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayetini' ve 'DHKP-C terör örgütünün ne yapmak istediğini' konuştular. Çağıl'ın; "Bu terör eylemine karşı toplumumuzun ve siyasilerimizin takınması gereken tavır ne olmalı?" şeklindeki sorusu üzerine Mürsel şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz terörsüz ve çatışmasız, sosyal-ekonomik-siyasi hayatını yeniden dizayn etmeye çalışan bir Türkiye'yi geleceğe taşımak noktasında siyasi düşüncemiz ne olursa olsun ortak bir mutabakata varmamız lazım. Bu mutabakat bizim, ülkemizin, geleceğimizin, gelecek nesillerimizin bir güvencesi olarak geleceğe yatırımımız olacaktır. Bu tür olaylara prim vermeye kalktığınız zaman, siyasi beklentilerle veya günübirlik beklentilerle prim vermeye kalktığınız zaman, bu ülkenin geleceğine büyük ölçüde darbe vurursunuz. Parlak geleceğini karartırsınız. Bu şu olur iktidarda ertesi gün başkası olur. Ama Türkiye'nin kendi iradesiyle geleceğini inşa noktasında, iradesini ve insiyatifini kullanabileceği bir yol daima açık olmalıdır. Bunu şu veya bu sebeplerle akamete uğratmaya ilişkin her türlü teşebbüsün karşısında olmak gerekir. Ve bunun bir milli mesele olduğunu da kabul etmek gerekir."

İzahlarının devamında Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin en azından bize bu bakış açısını kazandırması gerektiğini belirten Mürsel; bunu kazandırmasının bile Kiraz'ın şehadetinin boşuna yaşanmadığının delili olacağını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...