Terörün Arkasında Kim Var?

Yazar Metin Karabaşoğlu geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Terörün bir örgüt tarafından tek başına gerçekleştirilemeyeceğini ifade etti.

Bir terör olayının arkasında başka unsurlar aramanın doğru bir yöntem olduğunu belirtti. Fakat terörün arkasında neyin olduğunu ararken tek noktadan bakılmasının eksik olduğunu ifade eden Karabaşoğlu “Mesela bir terör eylemi var, bunun arkasında ne olabilir? Şuan Türkiye’nin durumu ne? Pozisyonu ne? Bunun bu pozisyonu devam ettirmesi kimlerin hayrına? Hangi ülke bundan rahatsız olabilir? Sorularıyla devletler üzerinde bir değerlendirme yapılıyor. Ben terörü sadece arkasındaki devletler düzleminde değerlendiren bir yaklaşımın da eksik ve yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bence devletler de yönlendiriliyor terörle, sadece toplumlar değil” dedi.

Bu noktada Bediüzzaman’a referansla ‘ifsat- şer komiteleri’ ne dikkat çeken Karabaşoğlu “Bence terör devletleri de aşan, devletlerin de bir şekilde toplumlar gibi belli birilerinin kafasındaki şer hedeflerine-planlarına uygun şekilde manipüle edildiği, biçimlendiği, yönlendirildiği bir çerçevede ilerliyor diye düşünüyorum. Dolayısıyla terör meselesinde devletler düzleminde bir analizden daha ötesine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...