Türkiye Bağırsaklarını Temizlememiş, Yeniden Kirletmiş

Türkiye bağırsaklarını temizlememiş, yeniden kirletmiş

Yaşananlar gösteriyor ki, tam "Türkiye bağırsaklarını temizliyor!" sevinci yaşanırken, yeni kirler bağırsağa dolmuş.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, geçtiğimiz haftanın tartışma konusu olan 14 Aralık operasyonunu ve yaşananları konuştular.

Yapılan suistimallerin haklı davaları dahi şüphe içinde bıraktığına dikkat çeken Mürsel; asıl karanlık tablonun, geçmişte demokrasi mücadelesi olarak da görülen Balyoz gibi, Ergenekon gibi davaların içinde de böylesi suistimallere, gayrimeşru belirtilere rastlanması olduğunu belirtti. Tam Türkiye kamuoyunun "Bağırsaklarımızı temizliyoruz!" sevinci yaşarken, perdearkasından günyüzüne çıkan bu gibi gelişmelerin o sevinci yarım bıraktığını, "Bağırsaklar temizlenirken yeni kirler yerine gelmiş!" endişesinin tüm Türkiye'ye hâkim olduğuna vurgu yaptı.

Haklı davaların gayrimeşru yollara, kurgu delillere, hak mahrumiyetlerine ihtiyaç duymayacağını belirten Mürsel; fakat geçmişte bu gruba yakınlığıyla bilinen adliye veya emniyet mensuplarının hiç de bu kaideye uygun olmayan bir davranış şekli geliştirerek adaleti lekelediklerini ve bunun aslında tüm Türkiye adına, eğer bu güçler hâkimiyet kazanırsa, karanlık bir gelecek senaryosundan haber verdiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...