Türkiye Sineması Geniş Dağıtım Ağlarına Girmeye Hazır

Türkiye sineması geniş dağıtım ağlarına girmeye hazır

Dünya sinemasına sunulabilecek çok zengin bir konu malzememiz var.

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Kahve Bahane programında sinema eleştirmeni İhsan Kabil, Kübra Nur Duran'ın konuğu oldu. Duran'ın; 'Türkiye'deki festivallerde Ortadoğu ve Asya sinemalarıyla biraraya gelinmesinin sinemamıza ne türden katkılar yapabileceği' sorusu üzerine Kabil, Türkiye sinemasındaki gelişmelere ve bunun uluslararası karşılığını bulmasına dair şu tesbitlerde bulundu:

"O fikirler hep gündeme geliyor aslında. Biraz Türkiye'de belirli kaynakları zorlamak gerekiyor. Hakikaten bir sinema şuuruyla hareket edilebilse, bence, dünya sinemasına sunabileceğimiz çok zengin bir konu malzememiz var. Bir yerde son çekilen filmlere baktığımızda, Kırımlı falan gibi, artık hakikaten teknoloji anlamında, animasyonlar anlamında, özel efektler anlamında, büyük plato yaklaşımları anlamında belli bir yere gelmekte sinemamız. Dolayısıyla bence geniş dağıtım ağlarına girmeye hazır gibiyiz sinema çalışmaları olarak." 

Röportaj boyunca Ortadoğu, Türkî Cumhuriyetler ve Asya sinemalarıyla Türkiye sineması arasındaki etkileşimin artmasına dikkat çeken Kabil; özellikle Anadolu'da yapılabilecek, biraz daha bu coğrafyaya dönük, festivallerin yeni ve büyük gelişimlere vesile olabileceğini sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...