Türkiye Terörle Terbiye Edilmeye Çalışılıyor

Türkiye ve dünya gündeminin konuşulduğu Alternatif Bakış’ ta bu hafta terör masaya yatırıldı. Hukukçu Safa Mürsel yaşanan terör olaylarına dair değerlendirmelerde bulundu. 

Terörün bir realite olduğunu belirten Mürsel Türkiye’nin bu duruma alıştırılmak istendiğini belirtti. Türkiye’nin terör ile terbiye edilmek istendiğini ifade eden Mürsel “Bölgedeki kaotik ortamdan, istikrarsızlıktan Türkiye üzerinden alınmak istenen sonuç cephe savaşı olamayacağı için, cephe savaşı olarak göze alınamadığı için şuanda Türkiye’yi tacizle politik bir tavize zorlamak isteyen güçler-odaklar PKK aracılığıyla Türkiye’yi terörle terbiye etmek istiyorlar. Terörün genel anlamı bu” dedi.

PKK terörünün amacının bir mücadele yada Kürt meselesi olmadığını vurgulayan Mürsel PKK’yı ‘yabancı güçlere servis veren bir odak’ olarak nitelendirdi. Batı’nın da PKK’nın arkasında olduğunu belirten Mürsel “Bütün Avrupa ülkeleri , yönetimleri de sivil toplum kuruluşları da PKK’ ya özellikle sahip çıkan ve onun mücadelesini kutsayan, cesaretlendiren bir tavır içindeler.

Demek ki bu PKK’nın Türkiye’de bir Kürt meselesi için çalıştığına değil, Türkiye’ye takoz koymak isteyen Türkiye’nin geleceğini sabote etmek isteyen güçlerin tuttuğu bir maşadan öte herhangi bir özelliği yok. Özellikle bu dönemde yüklendiği misyon bizi yüz yıl evvel bu duruma düşürmek isteyen güçlerin maşalığını yapmaktır. Başka hiçbir izah tarzı yok” dedi. 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...