Türkiye'de Bir Zihinsel Devrim Yaşanıyor!

Türkiye'de zihinsel bir devrim yaşanıyor!

Barış sürecinde gündeme gelen değişim ve dönüşümler, halkın bu değişim ve dönüşüme verdiği büyük destek, Türkiye'de bir zihinsel devrim yaşandığının da delilidir.

Her cumartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan ve gündemdeki anabaşlıkları analiz eden Haftanın Yorumu programında bu hafta Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel; barış sürecinde gelinen noktayı, hükümet ve HDP yetkililerince yapılan ortak açıklamayı ve Öcalan'ın 'silah bırakma çağrısını' konuştular.

Gelinen noktada devlet düzeninde yaşanan bir değişimden önce ve ziyade toplumda bir zihinsel devrimin yaşandığının da görmezden gelinmemesi gerektiğini belirten Mürsel; barış sürecinin ilk adımları atıldığında yüzde ellisekiz civarında olan desteğin bugün yüzde yetmişler civarına ulaştığını, bunun aynı zamanda Türkiye toplumunda büyük bir paradigma değişiminin de oluştuğunu gösterdiğini ifade etti.

Yapılan ortak açıklamada beyan edilen maddelerin detaylarına inildiğinde de böylesi bir zihinsel değişimin izlerinin görülebildiğini belirten Mürsel; 'ortak vatan' ve 'vatandaşlık tanımına' dair yapılan vurgunun Türkiye'nin geleceği ve demokratikleşmesi anlamında büyük önem ve umut arzettiğini dile getirdi.

Şimdiye kadar kemalist ulus-devlet yapısının bir gereği olarak vatandaşlık tanımlarının ve resmi metinlerdeki ayrımların hep ırk bazında yapıldığını belirten Mürsel; fakat barış süreciyle birlikte gelinen noktada bu tanımların yapısının da ayrıştırıcı değil, birleştirici bir mahiyet kazanacağının görüldüğünü ve bu değişimin tüm Türkiyelilerin özgürlüğüne olumlu katkılar yapabileceğini ifade etti.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...