Türkiye'nin Asıl İhtiyacı Demokrasi

Tv111'de bu hafta başkanlık sistemi ve Türkiye'nin bu sisteme ihtiyacı olup olmadığı masaya yatırıldı. 

Başkanlık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan yazar Metin Karabaşoğlu Türkiye'nin önceliğinin sistem değişikliği değil, demokrasiyi sağlamak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin demokraside olması gereken noktada olmadığını ''hala biz yeterince demokrat bir ülke değiliz açık ve net söyleyelim. Yani aktörler değişiyor ama Türkiye'nin demokraside olması gereken noktaya ulaşamaması realitesi maalesef yerinde duruyor'' sözleriyle ifade etti.

Karabaşoğlu, geçmişi örnek göstererek insanların hala yargıya güvenmediğini belirtti. ''90'lı yılların yargısına da güvenmiyorduk, 28 şubat yargısına güvenmiyorduk, Fetullahçı yargıya da güvenmiyorduk ama şimdi de yargıya güvenemiyoruz'' diyen Karabaşoğlu devlet kurumlarında hakkaniyetin yerleşmediğini belirtti.

Türkiye'nin demokrasi zaaflarına dikkat çeken Karabaşoğlu ''özgürlüklerin, hakların, sorumlulukların hepsinin yerli yerine tarif edildiği daha demokratik, adalet ve özellikle hakkaniyet  ve hürriyet ilkelerinin ise özellikle teminat altına alındığı ve devleti yöneten bütün kurumsal unsurların; hükümetiyle bürokrasisiyle, asker-sivi bürokrasi ikisin de dahil ediyorum ve yargısıyla bir kere sistemi daha demokratik hale getirmemiz lazım. Burada bir problem var'' dedi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...