TV111 Regaib Kandilinde Bediüzzaman’ın Evinde

TV111’in, 23-30 Mart tarihleri arasında, “Bediüzzaman Haftası”  boyunca gerçekleştireceği canlı yayın serisi, bu akşam, Isparta’da, Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatından önce kaldığı son evde yapılacak Regaib Kandili yayını ile başlıyor.

Saat 20.00’de başlayacak olan canlı yayın, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Risale-i Nur dersi ile devam edecek ve hatim duasının yapılması ile sona erecek.

 

Peygamberimizden (a.s.m.) Regaib Gecesine Özel Müjde Var!

Peygamberimiz (a.s.m.), üç ayların ilki olan Recep ayında ve özellikle bu ay içinde bulunan Regaib gecesinde; namaz, oruç ve sadaka gibi ibadetlerle meşgul olanlara sayısız sevaplar verileceğini dile getirmiş ve bir hadis-i şerifinde;

"Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib Gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi." [İbn-i Asâkir] buyurmuştur.

Cenab-ı Hak, bu gecede, mü'minlere, ihsan ve ikramlarda bulunur. Regaib gecesine hürmet edenleri affeder. Yukarıdaki hadis-i şerifin mealinden de anlaşılacağı üzere bu mübarek gecede yapılan dualar ekseriyetle kabul olur.

 

Kainat Bu Geceyi Alkışlıyor!

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de Recep ayının çok seneler manevi ve baki bir ömrü kazandırma sırrını içinde taşıdığını belirterek bu ayın önemine dikkat çekmiş ve Regaib gecesini rahmet damlaları ile kainatın dahi alkışladığını vurgulamıştır. Kendisi yine bir mektubunda bu gecenin ne kadar kıymetli olduğunu şöyle ifade eder:

Leyle-i Regaip-bütün ömrümde hiç mislini işitmediğim ve başkalar da işitmediği-üç saatte yüz defa, belki fazla tekrarla melek-i ra’dın yüksek ve şiddetli tesbihatıyla öyle bir rahmet yağdı ki, en muannide dahi Leyle-i Regaibin kudsiyetini ve Hazret-i Risaletin bir derece, bir cihette âlem-i şahadete teşrifinin umum kâinatça ve bütün asırlarda nazar-ı ehemmiyette ve Rahmetenlil-Âlemin olduğunu ispat etti ve kâinat o geceyi alkışlıyor diye gösterdi.

 

 Bu güzide etkinliği www.tv111.com.tr adresinden veya TV111'in Facebook hesabından canlı olarak izleyebilirsiniz.

Haber: Hatice Meryem Akovalı

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...