TV111’den Hadis İnkârcılarına Cevap

TV111, Hakikatin Peşinde Belgeselleri ile merak edilen konuları ele almaya devam ediyor.  Her bölümünde farklı bir tartışmayı konu edinen belgesel serisinin ilk bölümü yayınlandı. Belgeselde İslâm düşünce geleneğinde en çok tartışılan kavramlardan birisi olan “mehdiyet” ele alındı. 

Bediüzzaman Kendini Mehdi mi İlan Etti?

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, FETÖ bahane edilerek Ehl-i Sünnet omurga ve Risale-i Nur’a yönelen hücumları bertaraf etmek ve hakikati ortaya koymak için hazırlanan belgeselde “Bediüzzaman Said Nursî mehdiyete nasıl bakıyor? Risale-i Nur Külliyatı bu konuyla ilgili neler söylüyor?” gibi ana sorulardan yola çıkıldı. 

Hadis külliyatı, İslam düşünce geleneği ve Risale-i Nur’dan hareketle mehdiyet hakikati Abdurreşid Şahin, Metin Karabaşoğlu, İsmail Latif Hacınebioğlu, Niyazi Beki, Kenan Demirtaş, Veli Karataş, Müfid Yüksel gibi alanında yetkin isimlerce yorumlandı. 

"Hakikatin Peşinde: Bediüzzaman'ın Mehdiyete Bakışı" belgeselinde cevap aranan bazı soru ve başlıklar ise şu şekilde:

1) Bu kavram etrafındaki tartışmalar ilk olarak nasıl ve ne zaman ortaya çıktı? 

2) Bediüzzaman'ın mehdiyete bakışındaki nüanslar neler? 

3) Bediüzzaman'ın da içlerinde yeraldığı ehl-i sünnet uleması mehdiyete inanmaya neden kendilerini mecbur biliyor veya inkârını tehlikeli buluyorlar? 

4) Günümüzde modernist veya reformist İslamî akımların mehdiyeti inkârı ne ile açıklanabilir?

5) Mehdinin birden fazla olduğu, her zamanın veya toplumun kendi şartlarına göre mehdilerle muhatap olacağı doğru mudur? 

6) Bediüzzaman kendisini mehdi olarak mı görüyordu? 

 

Farklı konularla devam edecek olan Hakikatin Peşinde belgesellerini www.tv111.com.tr'den izleyebilirsiniz

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...