Vahyin İkliminde Özgürleşen Kadın: Hz. Meryem

Melahat Güler ve Nurender Kuşaslan’ın konuk olarak katıldıkları Şehr-i Ramazan programında “Kur’an’ın örnek gösterdiği kadınlar” konu başlığı altında Hz. Asiye ve Hz. Meryem kıssaları müzakere edildi.

Hz. Meryem kıssasından bugünün insanlarının alması gereken derslere vurgu yapan Nurender Kuşaslan, “Bu kıssada ilim öğrenmenin, ibadet etmenin önemini görüyoruz” dedi.

Günümüzde kadının toplumsal yaşamdaki yerinin konumlandırılması ile ilgili problemlerin olduğunu ifade eden Kuşaslan, Hz. Meryem’in hayatından günlük yaşamda kadının yerinin çok yalın bir şekilde okunabileceğini söyledi.

Hz. Meryem’in kendini tamamen vahye teslim ettiğini dile getiren Kuşaslan, kadınların vahyin ikliminde kendilerini bulup şekillendirdiklerinde hakiki manada özgürleştirebileceklerini söyledi. Ve bugün insanlara aşılanmaya çalışılan özgürlük anlayışının yanlış olduğunu anlattı.

 

Hakikatin Sustuğu Bir Ortamda Hz. Meryem’i Örnek Almak

Hz. Meryem’in çektiği sıkıntı ve acılarla dağlara çıkıp yalnız kalmayı tercih ettiğini ve anlaşılmamanın çok büyük bir sıkıntı olduğunu ifade eden Melahat Güler, her kadının anlaşılmadığı zamanlarda Hz. Meryem gibi sıkıntılar çekerek kendi içine kapandığını söyledi.

Hz. Meryem’in anlaşılmadığı zamanlarda susma orucu tutarak insanlarla irtibatı kestiğini anlatan Güler, hakikatin sustuğu ve insanların birbirlerini anlamak gibi bir kaygılarının olmadığı ortamlarda Hz. Meryem’i örnek alabileceğimizi söyledi. Ve Allah’ın hakikat olanı er ya da geç ortaya çıkartacağına itimat etmemiz gerektiğini vurguladı.

 

Haber: Hatice Meryem AKOVALI

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...