Yeni bir isimle, yine aynı yolda: Onur TV'den TV111'e...

Yayın hayatına Onur TV olarak başlayan kanal, ismini TV111 olarak değiştirdi.

 

İnternet, içeriklerin daha hızlı üretildiği bir alan. Diğer yayın türlerinin aksine alanınızla ilgili bilgilere internet üzerinden ulaşmanız, yani bir nevi ekranınızda akan bilgileri kişiselleştirebilmeniz mümkün. Konvansiyonel medya, size televizyonunuzu kullandığınız saatte hangi tür program izleyeceğinizi seçme şansı vermezken, internet medyası ve özellikle Web TV'ler, size bu hürriyeti tanıyorlar. Böylece istemediğiniz yayınlarla zaman kaybetmek yerine ilgilendiğiniz konularla ilgili programlar izleyebilmek ve bu programları düzenli takip edebilmek mümkün olabiliyor. Bu da zaman tasarrufu yanında kolay kullanım imkânı veriyor. Böylece, bilgisayar, ceptelefonu, tablet vs. bulunduğu ve internete bağlanabildiğiniz her ortamda merak duyduğunuz alana yönelik yayınlar izleyebilirsiniz.

Bugün Türkiye'de konvansiyonel pekçok kanalın aynı zamanda Web TV'si de var. YouTube, Vimeo gibi servis mecralarının da sahaya girmesiyle net üzerinden canlı yayınlar da yapılabilir durumda artık. Bu da Web TV'lere duyulan ilginin artmasını sağladı. Sadece ticarî amaçla değil, aynı zamanda kültür hizmeti yapmaya mesaisini harcayan Web TV'ler de kurulmaya başlandı. İşte onlardan birisi de TV111.

 

İsim farklı, fakat çizgi aynı...

TV111, yeni bir Web TV değil. Yaklaşık bir buçuk yıldır internet üzerinden Onur TV adıyla paylaşımlarda bulunuyordu. TV111, Risale-i Nur merkezli programlar yapmayı tercih eden tematik bir kanal. Entelektüel açıdan temayüz etmiş kişilerle Risale-i Nur ekseninde röportajlar yapan ve yine bu temalı sempozyum, seminer, konferans programlarını kaydedip arşivleyerek izleyicisiyle buluşturan TV111, yeni stüdyolarına sahip olduktan sonra, kendi programlarını da üretmeye başlamış. 

Şu an çeşitli programcılarla haftalık yirmiden fazla program yapmanın yanında; konferans, seminer, sempozyum sunumlarını da izleyicilerine ulaştırmaya devam ediyor. Bunun yanısıra yine temasına uygun sorularla yaptığı sokak röportajları veya ünlü simalarla yaptığı sohbetler de TV111 ismiyle izleyicisiyle buluşuyor.

 

Neden TV111?

Bir buçuk yıldan beri Onur TV olarak sürdürdüğü yolculuğu, geçtiğimiz haftadan itibaren TV111 ismine taşıyan kanal, bu değişimi de daha profesyonelleşmesinin bir adımı olarak düşünüyor. 111'in anlamı ise manidar. Bediüzzaman Said Nursî'nin, Lem'alar'da geçen:

"Evet, üç elif ittihad etmezse, üç kıymeti var. Sırr-ı adediyet ile ittihad etse, yüz on bir kıymet alır. Dört kere dört ayrı ayrı olsa, on altı kıymeti var. Eğer sırr-ı uhuvvet ve ittihad-ı maksat ve ittifak-ı vazife ile tevafuk edip bir çizgi üstünde omuz omuza verseler, o vakit dört bin dört yüz kırk dört kuvvetinde ve kıymetinde olduğu gibi, hakikî sırr-ı ihlâs ile, on altı fedakâr kardeşlerin kıymet ve kuvvet-i mâneviyesi dört binden geçtiğine, pek çok vukuat-ı tarihiye şehadet ediyor..."ifadelerinden ilham alarak bu ismi seçen TV111, Kur'an mesleğine emeğini adayan 'ittihad etmiş üç elif (111)' olma duasında.

İnternet olan her yerde www.tvyuzonbir.com adresi üzerinden izlenebilecek olan kanala sosyalmedya mecralarından da ulaşabilmek mümkün. Metin Karabaşoğlu, Kenan Demirtaş, Ahmet Özkılınç, Abdürreşid Şahin, Zübeyir Tercan, İkram Arslan, Ahmet Ay, Ömer Faruk Uysal, Caner Kutlu, Suad Alkan, Melahat Güler, Nurender Kuşaslan gibi isimlerle düzenli programlar yapmayı sürdüren TV111, kâinatı ve Kur'an'ı Bediüzzaman'ın fikirleri ışığında okumak isteyenler için yeni ve nitelikli bir bilgi paylaşım platformu.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...